Waarom stichting Eigen Sleutel?

Waarom noemen we de Stichting Eigen Sleutel?

Wij willen de (jong) volwassenen een eigen sleutel geven voor een appartement waar ze  kunnen wonen in een veilige omgeving, met 24 uurs begeleiding. Maar het is ook een eigen sleutel dat verbinding geeft met anderen en het geeft hen de sleutel tot een nieuwe toekomst.

Een eigen sleutel draai je zelf om, soms met hulp als het te zwaar is of het te moeilijk wordt. Is deze sleutel omgedraaid kom je in verschillende ruimtes waarin je verdere stappen kunt zetten. Je kiest (samen met begeleiding) jouw richting om zo stappen te maken in je leven.

 

De ideale plek

De plek die we die we hebben is Kapittelhof in St.Oedenrode (gemeente Meierijstad). Waarin er plaats is voor 20 bewoners, staat op een centrale plek waardoor het centrum en alle faciliteiten op loopafstand aanwezig zijn. Ook het openbaar vervoer is op loopafstand te bereiken. Iedereen mobiel is een belangrijk punt, dus de leefruimtes en de omgeving is ook toegankelijk voor minder validen. We hebben ook 1 gemeenschappelijke ruimte, waar je de mogelijkheid hebt om samen te kunnen eten, of als je zin hebt samen tv te kijken.